Huomenta

Nelikulmio on monikulmio, jossa on neljä kulmaa ja sivua. Nelikulmion kulmien summa on 360 astetta.
Säännöllisen nelikulmion eli neliön kaikki sivut ovat yhtä pitkiä sekä jokainen kulma on 90 astetta.

Mun elämästä on tullut piikikäs nelikulmio.

Nelikulmion kulmat tärkeysjärjestyksessä:
1. Sänky, jossa vietän suurimman osan ajastani. Peiton alla. Hereillä tai nukuksissa.
2. Tietsikan eteen sijoittamani nojatuoli, jolla istun parhaillani. Luen tässä lehdet, syön ja roikun netissä taikka katson netistä hakemiani tv-sarjoja. Yleensä puoliunessa taikka hiilihydraattisokerikofeiinitokkurassa. Yritän pysyä juuri nyt jotenkin hereillä. Vaikeaa.
3. Kylpyhuone, jonne raahaudun herättyäni suihkuun. Useinmiten horjuen ja kauhuisena.
4. Keittokomero, jossa laitan itselleni ruokaa. Sekin on vaikeaa, koska käteni tärisevät holtittomasti ja täysin alkoholista riippumatta.

Muu asunto on turha.

Nelikulmiosta sinkoutuu maailmalle 6 piikkiä. Tärkeysjärjestyksessä:
1. Lähikauppa sadan metrin päässä. Uskallan jo käydä ostoksilla keskellä päivää. Keväällä piti odottaa
iltahämärää.
2. Alakaupunki, jossa käyn kahdesti viikossa terapiassa, jonne uskaltaudun jo fillarilla. Edistystä. Alakaupungilla sijaitsee myös Räkälä, jossa en ole käynyt moneen viikkoon sekä terassimeri, jonne halajan, mutten mene koskaan.
3. Sauna. Mullon viikottain kaksi saunavuoroa ja lauantaisin käyn lenkkisaunassa ennen muita yksin ja rauhassa. Rakastan saunomista. Se puhdistaa. Pelkään silti törmääväni saunamatkalla (20m) naapureihin.
4. Yläkaupunki, jossa käyn kerran viikkoon terapian jälkeen lounastamassa sijaiseni kanssa. En halua tipahtaa aivan pihalle työkuvioista. Ajatus töihinpalaamisesta esimiesasemaan pelottaa suunnattomasti ja koetan siedättää itseäni. Yläkaupungilla sijaitsevat myös Rokkiterassi sekä Kantakuppila, joissa käyn juopottelemassa.
5. Takapiha. Löysin oman takapihani tällä viikolla. Hitsi, mulla tällainenkin. Koetan syödä lounaan ulkosalla. Sieltä kuuluu myös merkkejä elämästä, lasten leikkien iloisia ääniä enimmäkseen.
6. Ostari kaksine ruokakauppoineen. Saan käytyä tuolla pari kertaa viikossa hakemassa ruokia, mitä ei saa Lähikaupasta. Mahtavaa. Vielä pari viikkoa sitten en uskaltautunut ostarille lainkaan ja syömisen kanssa oli muutenkin niin ja näin.

Muu on kannaltani turhaa.

Ukkostaa!
Pitäisi varmaan kiskoa tietsikka irti sähköverkosta. Mullon kerran hajonnut tietokone ukkosella sähköpiikkiin.

Kaipaan öistä ukkosmyrskyä. Menisin Takapihalle seisomaan. Tuntemaan itseni pieneksi, alkuihmiseksi.

- Johannes -