Moro

En selvinnyt keskiviikosta selvinpäin. (katso omaa kommenttiani edellisestä tekstistä.) Ajoin kolme matkaa taksilla, pelasin pokeria rahasta ja mut nakattiin ulos yökerhosta nukahdettuani pöydän äärelle. Sorruin tämän vuoden ekan uimahallireissun päätteeksi. Päätin aloittaa rapistuneen kuntoni kohottamisen kuntouinnilla viime elokuun tapaan ja sainkin uitua pidemmästi kuin olin aikonut. Minähän en osaa aloittaa varovasti. Saunan ja kylmävesialtaan jälkeen limpparille hallin kahvioon. Mitä ihmettä! Täällähän on kolmosta. Minä ihmettelemään sitä kahvilaneidille, että ihanko oikeasti te myytte myös kolmosolutta. Kyllä me myymme, saatiin oikeudet äskettäin. Sellainen sitten ... ja sitä rataa loppuilta.

beer-kusterers-lager-1876-480.jpg

Hyvä Johannes

kannet_risto_aurinkoCD_thum.jpg

Nukuin torstain yli, mutta jo perjantaina vallitsi jälleen rauhallinen rento fiilis, kuten tänään. Oli mukava herätä pohtimaan mitä puuhaisi ennen illan kyläilyä ja bändejä. Ainakin voimistelua ja saunaan sekä hmm. jotain. Kuuntelen poikani MP3 kokoelmia. Siellon paljon samaa musaa kuin mulla ja paljon mulle uutta kiinnostavaa kamaa. Me opimme musan suhteen toisiltamme.

kannet_risto_hessu_kostaa_t.jpg

Herään edelleen joka aamu lapsuudenkotini sängyssä. Tiedän missä mikin huonekalu ja esine on. Mistä löytäisin keskeneräisen romaanin kättäni ojentamalla, miten astua sängystä matolle ja suunnistaa keittiöön sekä vessaan. Millaiset Marimekon verhot ikkunoissa. Joudun edelleen pohtimaan joka aamu, etten mä taida sittenkään herätä lapsuuteni sängystä, vaan aikuisena omasta kotoani. Tämän asunnon hahmottaminen vie enemmän aikaa, joudun rakentamaan sen uudelleen ja uudelleen joka aamu. Vierasta.

Silti. Mä en herää enää paniikissa, en tärise, en kömmi ekana suihkuun, en itke eivätkä jäseneni toimi holtittomasti.

Suhtaudun muistoihini enimmäkseen levollisesti pahimpia möykkyjä lukuunottamatta. Osaan jättää sikseen uneni ja muistoni. Liekö terapian ansiota. Miten osaava terapeutti minulla onkaan. Voi minua onnenpekkaa!

Mukavaa viikonloppua kaikille. Mie näen illalla Riston ja Röyhkän. Odotan innolla.

- Johannes -

P.S.

Saunan jälkeen.
Ääh. Hieno olo, tuntea oman vartalonsa ja lihaksena. Voimistelin saunan pesuhuoneessa tyyliin vielä sä jaksat Johannes ainakin kymmenen punnerrusta. Ääh puuh. Perkele. Menipäs vielä. Saunaan, suihkuun ja sama uusiksi. Älä luovuta. Piti jaksaa 20. Vielä kuusi jäljellä. Ei millään, mutku menee vaan. Saunaan. Saunassa löylyä löylyn päälle kunnes alkaa oksettaa ja pyörryttää. Mites mä näin innostuin. Suihkuun ja kotiin. Hieno olo oikeasti. Kädet taitaa vaan kipeytyä illan mittaan. Jospa sattuis sen verran, ettei huvittais kohottaa tuoppia pöydältä huulille. Meinas unohtua. Saunahan on mulle paniikkikohtauspaikka.
Pupu Tupuna rulettaa!