Hei,

 

 

1245103646_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Minusta on niin kertakaikkisen väärin ja epäreilua, että yhden kansanmurhaajasortokoneiston eli kommunistien (NL, DDR, Che) ikonien ja symbolien käyttö on yleisesti hyväksyttyä ja muodikasta, mutta natsien ei vaikka niillä oli tuhatmiljoonaa kertaa hienompi estetiikka ja vitun paljon seksikkäämmät vermeet.

Mä olen muutaman kerran tympääntynyt baareissa ja mennyt kysymään joltain DDR laukkua kantavalta nuorelta tai vanhemmalta ikihipiltä Che paidassaan, että oletkos koskaan tullut ajatelleeksi mitä kannatat julkisesti ja mitähän sukunsa vankileireillä menettäneet merkeistäsi tuumaavat. Eivät ole osanneet vastata. "Nää kun on vaan tällaisia, muodikkaita, en mä ole ajatellut." Niinpä niin. Miksi mä en siis saa yhtälailla pitää esim. käsittämättömän upeaa SS panssariupseerin mustaa suikkaa, jossa on sentään hopeinen koristenauha, hopeinen pääkallo ja hopeinen hakaristikotka. Todella coolia ja kapinallista verrattuna johonki hemmetin sirppiin ja vasaraan, siis sirppiin ja vasaraan. Puhumattakaan jostain DDR harpista vai mikä insinöörivehje siinä vaakunassa seisookaan. Harpista tulee mieleen peruskoulu, yäk. Pääkallosta merirosvot, jees. Sirpistä lapsuuden pakkotyö kitkemässä, kidutusta. Kotkasta villin lännen rajaseuturomaanit, seikkailuita vapaassa luonnossa. Tähti, se nyt vaan on tähti, jenkeilläkin on ja Liberialla. Hakaristi nostaa mieleen naimisen, hmm. SS riimut viikingit. Murrosikäisen pojan mielenmaisemaa. ;)

Toivoisin, että voisi jo sanoa ääneen, jottei reaalisosialismiin eli kommunismiin liittynyt yhtään mitään ylevää tai romanttista, ei kertakaikkiaan mitään miksi ko. järjestelmän symboleita pitäisi suosia. kaikkein kummallisinta on, ettei kommunistisen puolueen rippeitä ole kielletty Euroopan unionissa laittomina, kuten kansallissosialistisen puolueen, joita säännöllisesti julistetaan laittomiksi. Ehkä kommunistit koetaan jo lähinnä säälittäviksi toisin kuin sekopäiset uusnatsit. Minusta kummankin aatesuunnan, jotka muistuttivat enemmän toisiaan kuin äkkiä uskoisi, siksi kai ne toisiaan niin vihasivatkin kun olivat niin samanlaisia, symbolit pitäisi yhtälailla tuomita tai käyttää vähintäänkin harkiten tai rajatuissa tilaisuuksissa. Ei kuitenkaan laittomaksi tuomiten kuten Saksassa, koska se luo ainoastaan kielletyn asian gloriaa ja haittaa historianharrastajia.

Toisaalta naurunalaiseksi tekeminen ja symbolien merkityksen siirtäminen yleisen muodikkauuden avulla mitäänsanomattomaksi tekisi kenties natsisymboleillekin hyvää, koska uudet sukupolvet kadottaisivat niistä viimeisetkin poliittiset ja historialliset viitteet. Näinhän on käymässä Neuvostoliiton, DDR:n ja Kuuban kohdalla. Tiitisen lista taitaa olla ainoa otsikoita herättävä aihe ja sekin varmaan silkkaa fuulaa, kuten ko. systeemit jo perusteiltaan.

En osaa itse suhteutua aiheeseen kiihkottomasti. Mut kasvatti aika pitkälle mun SS upseeri-isoisä ja mä kapinoin sukuani vastaan olemalla ala-asteikäisenä kiihkeä kommunisti. Luurangot kolisevat muuallakin kuin koppalakkini, suikkani ja aidon SS sormukseni koristeina.

 

- Johannes jurnuttaa katsottuaan uudelleen Valkyrie leffan ja odottaen Iron Sky leffaa -