1273187.jpg

Synkkää.

Lähden aamukahvin jälkeen keskustaan tappelemaan raha-asioista. Terveyskeskus sai toimitettua mulle virheettömän B-todistuksen paria päivää vajaat kolme viikkoa myöhässä. Pääsen siten hakemaan Kelalta sairauspäivärahaa vasta tänään kovassa räkäflunssassa.

Kaupungin vuokra-asuntoyhtiö uhkaa samaan aikaan häädöllä, joten pitää mennä sinnekin selittämään tilannetta, joka ei johdu minusta. Jos saan häädön niin tapahtuu seuraavaa: Harjoittelin eilen aamuyöllä rahahuoliin herätessäni kuinka saisin parhaiten lyötyä varoituksen jälkeen puukolla vatsaan asuntoa tyhjentämään tulevaa kaupungin äijää. Jos tähän mennään, niin Johanneksesta tulee väkivaltainen pesäänsä puolustava karhu.

Työnantajan kanssa mä jo tappelin, mutta en saanut alan työehtosopimuksen mukaista sairausajan palkkaa tammikuulta vaan puolet kk-palkasta. Olisi pitänyt saada täysi. Ei voi mitään. En halua riitauttaa asiaa oikeudessa, enkä halunnut ainakaan vielä uhata pomoa tietämilläni firman veronkiertojutuilla. Toivottavasti tähän ei tarvitse koskaan mennä.

Hmm.
Miksei mua ajatteluta lainkaan vahingoittaa hengenvaarallisesti kaupungin äijiä.

1273188.jpg

Muuta?

Mä aloin itkeä toissapäivänä tiistaina, eikä itkulle ole tullut loppua. Mut saa purskahtamaan melkein mikä tahansa pienikin asia. Esim. hehkuttaessani puhelimessa ystävälle, että seuraava USA:n presidentti on takuuvarmasti joko musta tai nainen. Kurkkua kuristaa jatkuvasti ja sattuukin jo jatkuva nyyhkyttäminen.

Jännittää kykynenkö esittämään asiani viranomaisille vai meneekö itkuksi.

Kaipa tämä on tervehtymistä, kun en ole kyennyt aiemmin itkemään vuosikymmenien varrella sattunutta. Jokainen kyynel keventää taakkaa, latteasti sanottuna.

Poikaa ikävä. Tekee mieli soittaa, mutta pelkään itkuun purskahtamista. Jospa hän tulisi tänään perinteisesti käymään. Täytyy sit koettaa petrata, ettei mene kyyneliksi.

1273288.jpg

Kävin tutkimassa Barack Obaman omia nettisivuja ja sieltä ympäristökannanottoja. Olin myyty kuunneltuani puheitansa vajaan tunnin verran. Jätkä, jolla on munaa mennä Detroitiin eli USA:n autoteollisuuten keskukseen talousseuraan puhumaan autoteollisuuden virheellisestä strategiasta ja itsetuhoisesta ympäristömuutoksen vastaanharaamisesta, kuinka koko teollisuuden asenteen ja tavoitteiden pitäisi muuttua jne jne. En tunnista kotimaisissa poliitikoissa ketään vastaavaa rehellisen oloista miestä, joka sanoisi asiat suoraan, eikä vaan kumartelisi joka suuntaan. Meillähän esim. metsäteollisuus on pyhä lehmä, jonka tekemistä strategisista virheistä ei kukaan uskalla puhua.

1273247.jpg
Terveisiä lukuisille lepakkokavereilleni!

Obama vertasi ympäristömuutosten vaatimia korjauksia vastaavaksi ponnistukseksi kun taannoinen USA:n koko teollisuuden muuttaminen sotateollisuudeksi Fasismin ja Japanin murskaamiseksi. Sen piti olla mahdotonta, mutta ei ollut. Meidän sukupolven tehtävänä on talouden muuttaminen ympäristökestäväksi, eikä se ole sen vähäismepi taikka mahdottomampi kuin 40-luvun urakkakaan.

Just! Olen pilkulleen samaa mieltä ja olen itsekin käyttänyt tätä vertausta, kun ihmiset itkevät muutosten kalleudesta ja muusta PASKASTA. Eipä vastaavia pohdittu esim. sodassa Neuvostoliittoa vastaan vaan tehtiin mitä piti. Miksei nyt voisi tehdä samoin kun vaakakupissa on itsenäisyyden sijaan sentään koko ihmiskunnan kohtalo!

1273189.jpg

Ystäväni ovat alkaneet valittaa, että musta on tullut jopa maanisen vihainen maailman asioista, että siirrän mua kaltoinkohdelleita ihmisiä vastaan nousseen vihan yhteiskunnallisiin asioihin. Niin. Entä sitten. Heidänkin aika tulee jossain vaiheessa. Mun pitää ensin harjoitella vihaisuutta ja en mä itse koe, että tämä olisi jotenkin pahasta, että seuraan eka kertaa vuosien jälkeen uutisia ja otan kärkkäästi kantaa moneen asiaan. Olen elossa. Camoon!

- Johannes -

P.S.
Cate Blanchett on niin ihana,  kaunis ja karismaattinen, että mä itken aina kun hän ilmestyy valkokankaalle. Näin jo vuosia sitten. Kahvia ja tupakkaa -leffan jälkeen en kehdannut enää teatteriin hänen elokuviaan katsomaan. Mutta I'm Not There on pakko mennä katsomaan teatteriin, kun Cate näyttelee palkitusti Bob Dylania !!!

1273287.jpg