Mansen reissusta:

sali2_300.jpg

Perjantai

Seurusteluravintola Fiilis: Olut ja erinomainen savulohikeitto. Istuin ravintolassa yksin kaksi tuntia syöden ja lukien iltapäivälehdet. Missä muut asiakkaat. Toisaalta nautin leppoisasta rauhasta. Lienee parantumista, että pidän jälleen itsekseen istuskelusta ja omien ajatusten kanssa oleilusta, tuumailusta.

Cafe Europa: Kolme olutta, kahvi, limppa, vesi. Luin Unabomberin teoksen tehden reunahuomioita. Pisti aivot liikkeelle. Sain luettua kirjan. Upeaa! Eräs ystävä liittyi seuraan. Nauroimme ja nauroimme. Vielä yksin istuessa nautin aina oluen jälkeen jotain muuta humaltumatta lainkaan. Rentoa lukemista ja ihmisten seurailua. Mukavaa rokkia taustamusana ja ihanan rapistunut vanhahtava sisustus. Kiva ravintola. Pidimme molemmat ystävä ja minä näistä kahdesta päivästä ja keskusteluistamme. Emme vain osanneet jättää juomista sikseen, vaikka olemme toki nähneet usein selvinkinpäin. Molemmilla tarvetta unohtaa ja karata omasta arjestaan. Näin se käy instanttina. Hyvässä ja huonossa.

Semafori: Kaksi olutta. Vakavaa keskustelua. Jos seura juo, niin minäkin juon. Tätä täytyy pohtia itsekseen seuravat päivät ennen viikonloppua.

Kaatosade.

Joku Noname bilispaikka juna-aseman vieressä sadetta karkuun: Fisu ja olut. Vakavaa keskustelua.

Moiran luokse. Pari aiemmin kaupasta hakemaani bissee. Ystäväni tyhjensi vinkkupullon.

Telakka: Olut tai kaksi. Ööh.

Amadeus: Olut ja vakavaa keskustelua.

logop.gif
Diipa daapa pim pom tädää !!!

Nukkuun.

Lauantai

Semafori: Kolme olutta ja erityisen antoisaa vakavaa keskustelua ystävän kanssa. Leppoisa fiilis, jotenkin eriskummallisen rauhallinen ja sinut itsensä olemisensa ja juomisensa kanssa.

11_seina%20kopio-1.jpg

Ystävän luokse päikkäreille. Nukahdin sängylle kuunnellen Tangoduoa ja itkien. Tuntui kuin palasia olisi loksahtanut paikoilleen. Mä olen tässä ja nyt ja loppukesästä tulee tällainen. Tilille oli tupsahtanut muutama satanen täysin yllättävää rahaa. Mulla olis varaa monelaiseen, varsinkin jos onnistuisin vähentämään neljän euron tuoppeja. Uimahalli avatuisi 13.8. ja pääsisin jälleen vitosen aamu-uinneille. Varaa lähteä uudelleen Manseen Afrika Festiin. Kaikkea mukavaa tiedossa vailla turhia paineita.

Amadeuksen terassi: Pari ystävää ja eräs tuntematon seuraanliittyjä. Kaksi olutta. Naurua, hymyä.

Pikilinnan terassi: Olut ja kaksi fisua. Paljon naurua ja hymyä. Mukavia juttuja.

Useamman ystävän bileisiin: Kaksi olutta ja viskipaukku. Vielä enemmän naurua ja hymyä.

Pub Vinyyli: Olut ja mainiota musaa. Jos ostais tän paikan ja pistäis paremmaksi.

Telakka: Savulohirock. Yksi tuoppi. Kuuntelen bändiä nojaten humalassa vasten seinää. Ööh.

Doris: Yksi olut ja mukavaa seuraa tuntemattomasta ihmisestä. Kännissä jo. Tulipahan tsekattua tämä kuuluisa paikka. Ei innostanut. Amadeuksessa varmaan samaa porukkaa ja tilana huomattavasti viihtyisämpi ja aurinkoisempi.

Klubi: Enpä muista. Kuulemma konttasin jossain välissä ja muistan nukahtaneeni baaritiskille. Eivät heittäneet ulos kun olen niin ystävällisen oloinen.

logo_200.gif

Nukkuun. 

Sunnuntai

Ylös vasta myöhään. Seesteinen fiilis. Join kamalan paljon, mutten ahdistunut. Tässä nyt kävi näin. Täytyy yrittää ensi kerralla hieman paremmalla menestyksellä. Miksi vajota turhaan morkkikseen ja itsesyytöksiin. Ei se mitään auta. 

Moiran luokse syömään ja jutteleen. Kaikki joivat liikaa. Kaikilla oli hauskaa. Tällaista mun ystävien illanvietto on useinmiten. Miten mä jaksaisin olla juomatta heidän seurassaan. En syytä heitä, itsestäni se on kiinni. Sovimme alustavasti Moiran kanssa, että juomme Naamoilla minimaalisen vähän ja vietämme Afrika Festin kokonaan selvinpäin, jotta musan nauttiminen ja tanssiminen ei sortuisi humalaiseen törttöilyyn.

Olen AINA onnistunut olemaan juomatta, jos olen sopinut niin ennakolta. Toinen toistansa tukien.

- Johannes -