Hei

DEATHhighcost1.jpg

Miten aivan yksinkertaisten asioiden hoitaminen saattaa olla niin vaikeaa. Sain tehtyä viime viikolla kiitos rehellisyyteni terapeutille ja hänen persiillepotkimisensa kaksi kuukautta myöhässä olleen sairauseläkehakemuksen kelalle. Tänään sain soitettua pankkiini luottokorttilainasta. Kaksi kuukautta myöhässä. Jännitin jumalattomasti. Olisin välillä mielummin kuollut kuin soittanut pankkiin, etten mitenkään pysty enää hoitamaan viiden tonnin luottokorttilainaani. Kuulin tänäänkin mielessäni virkailijan ivalliset "köyhät kyykkyyn" -kommentit "suoraan ulosottoon" -lisäyksineen. Hämmästyin typerryttävällä tavalla kun selvisinkin touko-heinäkuun ajan satasen lyhennyksillä. Mitä helvettiä! Mä selviän tästä. Arvaatkaapa hihkuinko puhelun päätyttyä.

Mä en tiedä rahavaikeuksien hoidosta yhtään mitään. Olen yrittänyt lukea aiheesta netistä mm. seuraavista paikoista:

Kuluttajavirasto
Takuu säätiö
Ulosotto

Mä en tajua silti yhtään mitään. Vastaanottokykyni ja luetun ymmärtämiseni ovat pahasti pakkasen puolella. Tarvitsisin jonkun selittämään kädestä pitäen yksinkertaisella suomen kielellä mitä nyt, mitä seuraavaksi ja kuinka selviän tekemällä sitä ja tätä. Tällaista apua ei ole saatavilla, ellen mene osastolle sosiaalihoitajan avun piiriin. Soitin pankin jälkeen kuntani velkaneuvontaan. Olivat lomalla tänään. Sinnekin pitäisi kasata jo puhelua varten kasa paperia ja selvityksiä, joista en tajua mitään. Ongelmana vielä se, etten mä tiedä kesäkuun ja sen jälkeisistä tuloista mitään ennen kuin kelan päätös eläkkeestä saapuu. Varmaan joskus heinäkuussa. Tän siitä saa kun viivyttää asioita kykenemättömyydessään.

deathstand.gif
Hei! Kiitos kommenteista. Ovat auttaneet huisisti !!!

Onneksi fiilis on kohonnut viime päivistä ja ystävällinen pankkineiti päästi mut pahimmasta pälkähästä. Ehdin selvittämään asioita elokuussa. Jos sais varattua elokuun alkuun ajan velkaneuvojalle.

Lähden nyt seurakunnan lähimmäiskahviapupaikkaan tsekkaan, jos sieltä löytyisi jotain tukea johonkin. Jonkinlainen vertaistukiryhmä olisi paikallaan, mutta en jaksa etsiä sellaista aktiivisesti.

- Johannes -