Hei


En meinaa  millään pysyä hereillä, vaikka aurinko loistaa kutsuvasti taivaalla ja iloisenkirjavat puut huutelevat heiheitä. Pohdin tässä ruoan kypsyessä uunissa menisinkö aterian jälkeen päiväunille vai lähtisinkö pakolla käymään keskustassa kirjastossa. Mua odottaisi siellä teos Maapallon muuttuvasta ilmastosta. Luin lopen uupuneena sunnuntaina Risto Isomäen älykkään hauskan ja mielenkiintoisen teoksen 34 tapaa estää maapallon ylikuumeneminen. Luinpa pitkästä aikaa kirjan, jota en malttanut päästää käsistäni, vaikka silmät lupsahtelivat lukujen välillä. Suosittelen teosta lämpimästi kaikille ilmastonmuutoksesta kiinnostuneille. Mikä lohduttavaa, niin teoksessa tuodaan esille lukuisia pohtimisen arvoisia varsin yksinkertaisia keinoja tilanteen korjaamiseksi sen vastapainoksi, että siellä puhutaan myös maapallon ilmakehän myrkyttymisestä (Kuolisimme kaikki häkämyrkytykseen) , happikadosta (Kuolisimme kaikki vuoristotautiin) ja valtamerien hapettomiksi muuttumisesta (Valtameristä kuolisi kaikki elämä).

9789513141516_1.jpg 

Sohvapöydällä lojuu ilmatieteenlaitoksen perusteellinen Muutamme ilmastoa. Jospa aloittaisi sen aterian seurana.

kirjankansi.jpg

Vietin viikonlopun erämaassa kahden metsästäjäkaverini repunkantajana. Mahtava reissu ja voi pojat miten hyvää reippailu tekikään unohtamatta nuotiopannukahveja ja kunnollista puusaunomista eräkämpällä. Olen vain todella uupunut reissusta. Palautuminen siirtynee ensi viikkoon, jos lähden suunnitelmien mukaisesti torstaina uudelleen metsään veljeni kanssa. Olisi tarkoitus kokeilla laavussa yöpymistä kosken partaalla ... Kiinnostaisi, mutta jaksanko.

626

Eilen oli koko syksyn mua jännittänyt psykiatrin vastaanotto. Mä poljin sinne totaalisessa paniikissa, mutta itse tapaaminen sujui hienosti. Hän kirjoitti mulle sairaslomaa tammikuun alusta elokuun loppuun, joten mulla olisi vielä 11 kuukautta aikaa kokoilla itseäni ennen töihinpaluuta, jos Kela armollisesti päätyy samaan mielipiteeseen määräaikaisen työkyvyttömyyseläkkeen jatkamisesta kahdeksalla kuukaudella.

Ääks. Uuni savuaa. Omenakello taisi pirahtaa jo muutama hetki sitten.

- Johannes -