Huomenta

Punainen_Risti.jpg

Joka yö näen painajaisia, mutten mene niistä paniikkiin, vaan opin asioita.

Liiton%20risti.jpg

Minä kannatan kympillä Tehyn rankkaa linjaa palkkavaatimuksissa. Miksi naisvaltaisen palkkakuopasta kärsivän alan pitäisi tyytyä samaan korotuslinjaan kuin jo valmiiksi erinomaisesti ansaitsevien alojen. Ei miksikään. Siksi minä pidin myös kolmenkympin lähettämistä kansanedustajille oivana tapana konkretisoida mitä tarjottu palkankorotus merkitsisi. Eipä juuri mitään. Miksi Tehyn pitäisi tyytyä mukisematta perinteisiin palkkaneuvotteluihin sovinnaisine tapoineen, jos se ei ole taannut heidän vähäisiä tavoitteitaan koskaan ennenkään. Politiikka kaipaa ravistelua ja insinöörit yms. hyvinansaitsevat pitäisivät varmaan mielellään palkkakuoppalaiset kuosissa vanhaan malliin.

Minä en ymmärrä saavutettuja etuja. Olisin valmis päättäjänä ottamaan itseltäni ja kaikilta yli kolme tonnia kuussa ansaitsevilta kuntatyöntekijöiltä useampia satasia palkasta pois ja siirtämään summa matalapalkkalaisille. Ei tarvitsisi välttämättä korottaa sitä kunnallisveroakaan niin paljon. Eihän toi ratkaisisi ongelmaa kokonaan, koska paremmin ansaitsevia on vähemmän, mutta olisi minusta perusteltu eettinen ele.

Tässä olisi nyt uudistuksen paikka koko kansan palkkapolitiikalle. Mm. perinteinen entisajan ulkomaankauppa-ala, metalliteollisuus, puuteollisuus ja niiden ympärille kehkeytynyt liiketoiminta on kyennyt taannoin kiristämään itselleen hyvät palkat, koska Suomi on ollut heistä riippuvainen. Maailma muuttuu. Nyt olisi aika huomata matalapalkkalaisten, pätkätyöntekijöiden ja muiden sorsittujen palkat!

- Johannes -