Moro

Painuin eilen nukkumaan puoli ysin maissa herätäkseni hieman ennen kolmea. Kirjoitin pari kommenttia, täytin vihdoinkin kelan sairauspäivärahakaavakkeen ja yritin nukkua uudelleen. Eipä siitä tullut mitään. Perhana kun pitikin antaa myöten yöunille liian aikaisin.

Luin sitten aamuyön ja varhaisaamun tosta öljykysymyksestä. Herkesin äsken nauramaan kun luin, että emme pystyisi tuottamaan vaihtoehtoisia energianlähteitä varten tarvittavia laitteita ilman öljyä. Jösses. Siinä sitä sitten ollaan kusessa ja syvällä. Tuli mieleen ydinvoimaa kannattavat ajattelemattomat teknouskovaiset, jotka eivät ensinnäkään ymmärrä myös uraanin olevan hyvin rajallinen luonnonvara, että miltä se näyttäisi heidän silmissään kun Kanadasta tuodaan Suomeen uraania kummallisella rahtilaivasta väsätyllä purjelaivalla ja satamasta ydinvoimalaan härkävankkureilla. Siinä sitä kontrastia kerrassaan. Mä en edes halua kuvitella miltä uraanikaivoksella näyttäisi kun kaikki konevoima pitäisi korvata eläin- ja ihmislihaksilla. Eipä huvittaisi joutua vankilaan Kanadassa. No hmm. Moni kirjoittaja ei näe höyrykonevoimaa kovinkaan realistisena vaihtoehtona. En oikein tiedä miksi. Kenties sen tavattoman huonon hyötysuhteen vuoksi lihasvoimaan verrattuna. Mun pitää selvittää tätäkin. 

Tällainen mä olen kun innostun. Kaivan faktaa esiin ja pohdin päälle omiani.

Pitäisikö mun harkita toista blogia tälle aihepiirille?

Taitaa olla sama keittää aamukahvit 
ja pinnistellä tämä päivä iltaan saakka. 

Planetearthdvd.jpg

Edit:
Aamukahvin voimalla BBC:n sarjaa Planet Earth. Huiman komeaa ja mielenkiintoista katsottavaa. Miten kaunis planeettamme onkaan.

Kenties masennuskin helpottaisi, jos pääsisi pohtimaan elämäänsä ja tulevaisuuttansa vuoren huipulle. Saisi tervettä suhteellisuudentajua toisin kuin tässä hämärässä asunnossa tietsikan äärellä kyhjöttäessä.

- Johannes -