giesha8.jpg

Hei


Kiitokset kommentoijille. Te pelastitte päiväni! Vähintäänkin. Sossusta oli tullut rahaakin ja vaikken saanutkaan rahaa terapialaskuun niin sain maksettua vuokran ja muut laskut sekä hankittua monia loppuunkuluneita perusjuttuja kuten dödöä ja partakoneenteriä yms. Oli eri kivaa lähteä kaupunkiin hankintamatkalle tsemppien kera rahaa tilillä.

Fiilikset vaihtelevat päivittäin vuoristoradan lailla. Johtunee osittain siitä, että lopetin lääkkeiden syönnin vuoden alussa päästäkseni eroon jatkuvasta turtuneisuudesta. Mielialat vaihtelevat rajummin, mutta elämä maistuu ja tuntuu elämälle hyvässä sekä huonossa. Terapiakin alkoi luistaa päästyäni eroon lääketurtuneisuudesta. Eilen keskiviikkona koko tympeän päivän kruunasi kylmä sauna. Huoltoyhtiö oli siirtänyt viimeisen vuoroni tuntia aiemmaksi, eivätkä tietenkään ilmoittaneet siitä mitenkään, paitsi laittamalla ilmoitustaululle uuden saunavuorolistan mitä toki tulee tutkittua harva se ilta. Huonoina päivinä kaikki pienetkin vastoinkäymiset tuntuvat ylipääsemättömiltä ikäänkuin jonkin huonon sketsin epäreiluilta piloilta. En tiedä kuka nauraa nurkan takana taikka yläilmoissa, mutta pahalta tuntuu. Hyvinä päivinä puolestaan jaksaa pikku vastoinkäymisiä ja positiiviset kokemukset et palautteet tuntuvat positiivisilta eivätkä vittuilulta. Tänään oli mukavaa herätä puoliltapäivin, lukea kommentit, yllättyä nettipankissa tilin saldosta ja kierrellä kaupungilla divareita et käydä kahvilla tutkien paria hankintaa. Minä pidän tällaisesta. Olen vain unohtanut sen masennuksen syövereihin.

geisha10.jpg

Ja sitten palautetta:

Kirjoitan omasta mielestäni surkeasti verrattuna mm. Mariaan, joka taas vähättelee omia tekstejään syyttä suotta. Milloin sitä oppisi uskomaan itseensä silloin kun siihen on aihetta. Olen minä edistynyt itsetunnossa. Tiedän jo monia asioita, joissa olen oikeasti hyvä ja mies paikallaan. Loput ansaitut itsekehut tulevat pikkuhiljaa itsetuntemuksen kasvaessa. Niin myös Marialla ja muilla lukijoilla, joilla on ongelmia sen suhteen.

Luulisin myös, ettei kukaan lukijoistani ole oikeasti läski. Lumi sen sanoi laittamattomasti: "oli mukavempaa olla laiha". Sekä kehollisena tuntemuksena että esteettisesti peiliin katsoessa. Tarkennan vielä omalta osaltani, että varsinkin päästyäni kasvissyönnistä luovuttuani normaalin hoikan mittoihin narkkarin olemuksesta. Vaan kaipa toi yleinen mallimittojen vouhkaaminen kaikessa mediassa sekä elokuvissa yms. saa varsinkin hieman heikommin itseensä uskovat näkemään itsensä täysin perusteetta läskeinä luusereina. Hieman aremmille aloille mentäessä on kyllä tunnustettava, että vaikka erään mulle niin rakkaan yhtä hoikan / alipainoisen exän vartalo näyttikin minusta jumalaiselta niin rakastellessa ei ollutkaan niin ihanaa luiden kolistessa vastakkain. Vaikka kyllä sitäkin opimme välttämään. Heh. Tähän liittyen Maria on täysin oikeassa kirjoittaessaan henk.koht. kehujen merkityksestä. Ehkä sellaista vielä saisi kerran eläissänsä.

Samaan itsensä mitätöimiseen liittyen huonoina päivinä jälkeenpäin ladellut rakkaudentunnustukset tuntuvat pelkästään menetetyiltä tilaisuuksilta. Minä en ole osannut ajatella niinä kehuina. "Käytä niitä myös välineitä itseesi tutustumiseen." Niinhän sitä pitäisi tehdä. Koettaa korjata vääristynyttä minäkuvaa oikeaan suuntaan. Josta tulikin mieleen kun istuimme mm. Taiteilijan kanssa kahvilaterassilla joku viikko sitten. Lapseni meni ohi meitä huomaamatta. Taiteilija siihen, että onpa yhtä kaunis ja komea kuin isänsä. Minäkin pidän lastani kauniina ja olen kuullut usein vastaavia vilpittömiä kehuja. Mutten mä osaa tässäkään asiassa liittää itseäni samaan arvioon. Ikäänkuin lapseni ei olisi perinyt minulta yhtään geeniä.

Siivosin tänään ennen saunaa olohuoneen, puistelin jopa matot eka kertaa yli vuoteen. Itsensä rasittaminen tuntuu kerta kaikkiaan erinomaisen hyvältä erityisesti saunalla kuorrutettuna. Sain toissaviikolla Tutkijalta kameraani ylimääräisiä akkuja ja muistikortteja, joten aion aloittaa ensi viikolla yhden rakkaan harrastuksen uudelleen eli kuvaamisen. Kamera et eväitä kassiin ja luontoon reippailemaan saunavuoropäivinä. Pienenee se kumpukin ;)

Lumelle sanoisin jotta ei ne kilot tosiaankaan ole vetämisen väärtejä !!!

Kiitokset Auringonkukkametsä! Sinun blogiasi on ollut aina ilo lukea. Fiiliksesi tuntuvat tutulta. Jotenkin se vaan jonkin odottaminen auttaa uskomattoman paljon harmaasta arjesta selviämiseen. Voi laskea viikkoja ja päiviä johonkin merkitykselliseen ja rentouttavaan. Lienet hyvin samanlainen asioista kiinnostunut ja terveellä tavalla utelias ihminen, joka näivettyy virikkeettömyydestä ja pelkästä raskaasta arjen toistumisesta. Olen jollakin tavalla salaa kateellisen ylpeä iltatähdestänne. Minä kun en tiedä jaksaisinko enää vauvan kanssa, vaikka mulle iskeekin usein tajuton vauvakuume. Onneksi ei ole kunnollista kumppania, jonka kanssa innostua hankkimaan yhteistä lasta. Mä kun pidin koti-isä vuodestani tuttipullon kanssa touhutessa. Vaikka olinkin välillä totaalisen uupunut ja deprivoitunut kotielämään. Kunpa sä pääsisit ulkomaille vaikka pelkästään miehesi kanssa!

Olette AM ja Emmi oikeassa ton blogistanin yhteisöllisen merkityksen kanssa. Eilen en jaksanut uskoa mihinkään, vaikka tiedänkin netin ja blogistanin valtavan tärkeän merkityksen minulle. En osaa edes kuvitella miten sietämätöntä olisi ollut sairastaa depressiota kotiin juuttuneena ilman nettiä ja sen luomaa yhteyttä maailmaan ja toisiin ihmisiin, varsinkin vertaisiinsa. Täytyypä tutustua sunkin tarinaasi Emmi. Kiitos tuesta teille molemmille!

Tiesin periaatteessa Kelan kuntoutuslomista, mutta olen niin huono viranomaisasioissa. Selvitän asiaa ensi viikolla. Minne voisin hakea ja mitä mun pitää tehdä päästäkseni lomalle. Hyväksikäytettyjen terapialeiri taisi jäädä tältä kesältä. Ehkä hyvä niin, koska en uskalla puhua asiasta vielä edes terapiassa.

geisha2.jpg
Ryhdyn vihreän teen keittoon vaikka yö jo onkin.

Työkaverini ja ystäväni lyhyesti oikea käteni tulee huomenna yökylään. Digataan musaa, jauhetaan töihinpaluusta ja firman asioista, pelataan jotakin lautapeliä ja muuta kivaa. Ilman olutta! Jess!

Tänään levylautasella on pyörinyt traditionaalista japanilaista musaa. Shakuhachi.

- Johannes -