Moro

Söin erinomaisen vähähiilarisen aterian ja laitoin kahvin keittymään Hesaria edelleen lukiessa. En yleensä viitsi perehtyä sensaatiouutisiin, mutta Madeleine McCannin tapaus kiinnitti huomioni aiemmin viikolla. Epäilyksenalaisina ovatkin omat vanhemmat. Vanhempien omasta vuokra-autosta oli kenties löytynyt vanhempien siepatuksi väittämänsä nelivuotiaan tyttärensä verta. Siksi toisekseen järkytyin jo tästä: Vanhemmat olivat olleet sieppaushetkellä läheisessä hotellissa aterioimassa ja iltaa viettämässä. Madeleine ja vielä nuoremmat pikkutytöt nukkumassa hotellissa vailla lapsenlikkaa. Siis mitä helvettiä kysyn minä. Silti vanhemmat ovat onnistuneet keräämään median turvin mijoonien puntien lahjoitukset tyttärensä löytämiseksi. Suhteetonta ja miksei vanhempia ole asetettu vastuuseen omasta vastuuttomuudestaan.

beckhamappeal_wideweb__470x385,0.jpg

Tänään uutisoitiin, että vanhemmat ovat kenties itse tappaneet tyttärensä ja haudanneet hänet Portugalilaisen kirkon maalle hotellinsa lähelle. Ovat kenties antaneet liikaa unilääkettä. Unilääkettä. Unilääkettä lapsille, jotta pääsee itse lomalla juomaan viiniä ravinteliin. Lapsi kuolee ja vanhemmat keksivät hädissään tarinan sieppauksesta. Ravisuttaa päästä. Millaisia vastuuttomia paskiaisia. Tollaisille tyypeille media antaa julkisuutta. Onko unilääkejuttu tiedetty alusta lähtien ja silti tuettu vanhempia. Aaargh!

Niin tai näin, niin noilta vanhemmilta pitäisi ottaa huostaan jäljellä olevat tyttäret. Olivat he itse syyllisiä tai eivät. Euroopan unionissa katoaa vuosittain 70.000 lasta. Käsittämätön määrä inhimillistä tuskaa ja hätää. Miksei tällaisista asioista huolehdita jotain talouskasvua ja maataloustukia enemmän.

mikaelinkirkko_p.jpg

Onneksi löytyy myös hieno ilahduttava uutistapaus:

Suomen luterilainen kirkko on ottanut kesän kuluessa suojiinsa kaksi pakolaista, jotka ovat saaneeet kieltävät turvapaikkapäätökset ulkomaalaisvirastosta. Täysin siitä riippumatta ovatko nämä kaksi ihmistä ansainneet turvapaikan, niin kirkon toiminta on esimerkillistä. Valtion ja UVIn edustajat ovat kritisoineet kirkkoa, ettei sen tehtävä ole kritisoida viranomaispäätöksiä ja viranomaisia muutenkaan, kirkko pysyköön lestissään.

Minä olen ylpeä Mikaelin ja Kuopion seurakunnista. He toimivat uskonsa Jeesuksen oppien mukaan. Asettavat yksittäisen ihmisen kohtalon kaikkien viranomaissääntöjen ja lakien yläpuolelle. Juuri tästä syystähän Jeesus oli niin pelottava hahmo aikansa fariseuksille. Mikään, ei kerrassaan mikään saa estää auttamasta pulassa olevaa ihmistä. Eivät lait, eivät perimmäistavat, eivät tekosyyt. Lähimmäisenrakkaus on kaiken muun yläpuolella. Koko Jeesuksen elämä tekoineen ja opetuksineen kertoo tästä mullistavasta ideasta.

Jesus1.jpg

Kaikki on poliittista, kaikki on moraalista, joka ainut teko jonka ihminen päivittäin tekee. Otamme koko ajan kantaa johonkin. Toisinaan oikeasti merkittävästi toisinaan merkityksettömästi. Jeesuksen opetus oli, ettei viranomainen voi vetäytyä eettisesti ohjeittensa taakse. Kuka heittää ensimmäisen kiven, kuka auttaa tiellä ryöstettyä ja pahoinpideltyä, kuka ottaa vastaan rahaa, jossa on väärän Jumalan kuva ja kehoittaa silti tavallisia uskovia toimimaan toisin. Jne. Loputtomiin.

898877.jpg

Jos ihmiset toimisivat näin, niin maailma olisi tyystin erilainen paikka. Hyvässä ja pahassa. Uskoakseni enemmän hyvässä. Kantia mukaillen jokaista ihmistä tulisi kohdella persoonana, eikä koskaan objektina.

- Johannes -