Olen läski.

Enkä oikein tiedä mitä sanoa.

Siksi

653266.jpg

Koetan ajatella lasta itsessäni. Löytää elämäniloista, elämänjanoista, pienestä nauttivaa ja aina energistä ihmistä, jota ei ole lastattu liialla tiedolla & ennakkoluuloilla.

Hyvät ihmiset!

Lukekaa Kiyohiko Azuman sarjakuvaa Yotsuba&!.

Löytyy hyvinvarustetuista sarjakuvaliikkeistä, englanniksi. Jollet osaa japania.

Ohessa lyhennelty lainaus Wikipediasta: (Onkohan tää laillista?)

-->
Sarja keskittyy kuusivuotiaan Yotsuba Koiwai -tytön arkisiin seikkailuihin. Yotsuba on iloinen, utelias ja outo; itse asiassa niin outo, että jopa hänen oma isänsä kutsuu häntä oudoksi. Koska hän on kasvanut saarella ja muuttaa isänsä kanssa kaupunkiin vasta tarinan alkaessa hän on myös täydellisen tietämätön monista asioista, näihin kuuluvat esimerkiksi ovikellot, liukuportaat ja jopa leikkikentän keinut. Tämä antaa myös aiheita hauskoihin tarinoihin, siitä kuinka hän oppii ja ymmärtää (väärin) nämä jokapäiväiset asiat.

Manga keskittyy Yotsuban matkaan elämän oppimiseen ja uusien asioiden löytämiseen. Jokaisella luvulla on oma teemansa, joissa Yotsuba usein näkee tai kokee jotain ensimmäistä kertaa. Luvut on nimetty vastaavasti: "Yotsuba ja sade", "Yotsuba ja elefantti", "Yotsuba ja kasvihuoneilmiö", jne.

Yotsuba osoittaa lapsenomaista ihmetystään kaikkea näkemäänsä uutta kohtaan. Hänen kykynsä löytää jotain hyvää lähes jokaisesta asiasta on vertaansa vailla, ja hänen jatkuva iloisuutensa näyttää tarttuvan muihinkin hahmoihin. Ennen muuttamistaan nykyiseen taloonsa hän ilmeisesti asui isovanhempiensa luona saarella jossain "vasemmalla", kuten Yotsuba sanoo.
<--

Aivan uskomatonta miten herkkää ja absurdia huumoria Azuma saa aikaan arkipäiväisistä askareista ja tilanteista. Hänen töissään on samaa lempeää asennetta kuin Miyazakin elokuvissaa. Jos piditte Henkien kätkemästä taikka Totorosta pidätte myös Yotsubasta.

Hai